CAT    -    CAST
Tel. 937219301
  Brackets metàl·lics
Els brackets metàl·lics és l'ortodòncia més eficaç encara que no sigui la més estètica.

Els brackets metàl·lics aconsegueixen corregir problemes d'alineament, anivellació i mossegada. El més important en ortodòncia no són els brackets sinó l'especialista que els col·loca que és qui controla tots aquests moviments i com es mouran les dents. El doctor Daniel Aragón es l'especialista en ortodòncia i ha finalitzat milers de casos d'ortodòncia.

 

Cal evitar els elements durs que poden enlairar els aparells o doblegar els filferros, cosa que provocaria que les dents es moguessin incorrectament. Per això no cal tocar els aparells amb els dits, llapis o bolígrafs, ni mossegar-se les ungles o utilitzar escuradents. Tots aquests són hàbits que podrien arribar a fer malbé els aparells d'ortodòncia, i amb això, tenir efectes adversos sobre les dents i perllongar el tractament.
Evita els aliments amb molt sucre. Si els menges alguna vegada, raspalla't les dents immediatament. Si no te'ls pots raspallar, glopeja a consciència amb aigua.

Cal evitar menjar:
- Fruits secs.
- Blat de moro: Kikos, crispetes, etc...
- Pa dur.
- Xiclets i llaminadures enganxoses.
- Caramels.
- Olives amb pinyol.
- Dolços amb xocolata.
- Gel.
- Suc de llimona / llimonada.
- Refrescs gasosos.

Els entrepans, verdures crues (com pastanagues, cogombres, ...) i fruites no s'han de menjar a mossegades, sinó tallant-los en trossos petits amb les mans o coberts.

Durant el tractament és important portar una higiene dental molt acurada. Els aparells fan que es retingui més placa dental i restes d'aliments a les dents i cal dedicar una mica més de temps a la seva neteja.
 
                        
Cal raspallar les dents després de cada àpat, prestant especial atenció a la zona de les dents que està al costat de la geniva, ja que és on més brutícia es reté. A més, s'ha d'utilitzar una pasta amb fluor i canviar de raspall regularment (quan s'apreciï que els filaments es comencen a corbar).

Quan col·loquem aparells d'ortodòncia, sigui fixa o removible ens podem trobar amb algunes urgències més o menys importants que hem de tractar el més ràpid possible. Aquelles més freqüents que pateixen els pacients en consulta odontològica són les següents: 
  • Dolor, aftes i ulceracions. 
  • Zones punxants, arcs girats o arcs llargs. 
  • Brackets descementat.  
  • Bandes descementades.
 
Renta't les mans i agafa una mica de cera. Fes una boleta amb els dits i cobreix el bracket, o el sortint.
No siguis escàs, és millor pecar d'excés.


En cas de presència d'aftes provocades per roçament d'algun bracket o arc punxant, recomanem ODDENT.
S'aplica còmodament sobre la ferida gràcies al seu envàs d'esprai. La seva fórmula amb Àcid Hialurònic d'alt pes molecular i d'origen biotecnològic s'adhereix al teixit de la mucosa bucal danyat per promoure la seva reparació.
 

 
Adreça:
Av. Països Catalans, 9E, Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon:
937219301 696342027
e_mail:
info@sarlatdental.com
 
 
Sarlat Dental - La clínica dental per a tota la familia a Sant Quirze

www.sarlatdental.com
info@sarlatdental.com
Tel. 937219301 / 696342027


Web desarrollada por Duma Interactiva.