CAT    -    CAST
Tel. 937219301
  Periodòncia
PARLEM DE LES TEVES GENIVES
 
Formen part del sistema de suport de les dents als maxil·lars. Si la geniva està sana, les dents estan perfectament fixades, el que garanteix una bona masticació i aïllen l'organisme d'agressions del medi extern a través de la boca. La geniva és un contribuent del suport junt a l'os alveolar, i el lligament periodontal. El lligament periodontal, i l'os alveolar inserten la dent a l'organisme, i la geniva és la barrera que protegeix el mateix de les agressions tant físiques com químiques, i bacterianes, que ens venen de l'exterior.

 
 

 
Perquè s'inflama la geniva?

La causa més freqüent de les genives inflamades són les bactèries, a la boca existeixen mes de trescents tipus diferents, moltes d'elles són potencialment agressives pel suport. Les bactèries que habiten a la boca s'escampen sobre la superfície de les dents, especialment ens el surc gingival, provocant la placa bacteriana. Quan les bactèries creixen sobrepassant un cert nivell, són capaces de produir lesions en els teixits periodontals. La gravetat d'aquestes lesions depèn de la susceptibilitat individual que és una característica genèticament determinada.
 


És hereditària la malaltia periodontal?

L'element fonamental per patir enfermetat periodontal, és la predisposició individual, i aquesta ve condicionada genèticament. És un error pensar que només la predisposició genètica és suficient per patir periodontitis, és necessita la presència de bactèries. Amb freqüència les persones que pateixen periodontitis, sobretot aquelles que les manifesten més severes, es troben afectats entre pares i/o germans, el que ens diria que és de caràcter familiar o hereditari. Per tant, i considerant que, avui per avui, poc podem fer per variar la predisposició genètica, la forma de prevenir i tractar les periodontitis és el control de la placa bacteriana.
 

A diferencia de la caries dental, l'alimentació no sembla jugar un paper important, encara que probablement prendre aliments que facilitin l'auto higiene bucal, com fruites i verdures, tingui un efecte beneficiós.
 
 
Adreça:
Av. Països Catalans, 9E, Sant Quirze del Vallès (Barcelona)
Telèfon:
937219301 696342027
e_mail:
info@sarlatdental.com
 
 
Sarlat Dental - La clínica dental per a tota la familia a Sant Quirze

www.sarlatdental.com
info@sarlatdental.com
Tel. 937219301 / 696342027


Web desarrollada por Duma Interactiva.